keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Hyvä herukkapiirakka

Punaisille viinimarjoille pakkasessa piti keksiä jotain käyttöä. Ruokalan sivuilta löysin tämän hyvän ja helpon herukkapiirakan ohjeen. Varsinkin ihana kookoskuorrute päällä on tosi hyvää.


HERUKKAPIIRAKKA

3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g sulatettua voita
2 kananmunaa
2 dl maitoa
8 dl herukoita
 
muruseos:
100 g sulatettua voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 1/2 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna jäähtyä vähän. 
  • Sekoita maito ja kananmunat keskenään. 
  • Yhdistä kaikki ainekset herukoita lukuun ottamatta. Sekoita hyvin. Taikinan pitää olla löysää. 
  • Levitä taikina pellille leivinpaperille. Levitä päälle punaherukat. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 12 minuuttia. Laske lämpötila 200 asteeseen. 
  • Murukuorrutus kannattaa tehdä vasta juuri ennen sen levittämistä, koska se jämähtää ja on vaikeampaa levittää pohjan päälle. Ripottele murukuorrutus päälle ja paista vielä noin 15–20 minuuttia. Kookos palaa herkästi, joten voit suojata sen nostamalla palan leivinpaperia piirakan päälle.
  • Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera! 

Ei kommentteja: