sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Bagelsämpylät

Bagelsämpylät (n.8kpl)

2tl (vajaa pussillinen) kuivahiivaa
1rkl sokeria
3dl lämmintä vettä
n.6dl jauhoja
ripaus suolaa
(seesaminsiemeniä päälle)

Sekoita kulhossa kuivahiiva, sokeri ja 1dl vettä. Anna seisoa muutama minuutti.
Lisää jauhot ja suola joukkoon ja loput vedet. Vaivaa hyvin että tulee kunnon sitko.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi, eli reilu puoli tuntia.
Vaivaa taikinasta ilma pois ja kohota viel n.10min.
Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele palloiksi. Tee reikä keskelle ja kohota vielä hetki.
Kiehauta laakeassa kattilassa vettä johon on lisätty ripaus sokeria. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Keitä bageleita muutama kerrallaan, minuutin verran molemmin puolin.Nosta suoraan pellille. Tässä vaiheessa ripottele päälle sesaminsiemenet.
Paista keitetyt begelit uunissa 225 asteessa n.15min.

Tein tänään tällä ohjeella näitä ensimmäistä kertaa. Yllättävän nopeita ja helppoja tehdä, ja hyvää vaihtelua tavallisille sämpylöille. Penikatkin söi näitä mielissään.










Ei kommentteja: