perjantai 23. heinäkuuta 2010

Helppoja leivonnaisia

Väänsin synttäreiden jälkeen tulleille vieraille nopeasti tämmöisiä lehtitaikinaleivonnaisia. Tosi nopeita tehdä ja hyviä!


Tuorejuustokuut

1 pkt lehti-, voi- tai torttutaikinalevyjä
voiteluun muna
täyte:
200g maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
(väliin voit halutessasi laittaa mitä vaan keksit, esim. aurajuusto, fetajuusto, kinkku)

Ota pyöreällä muotilla sulaneista taikinalevyistä ympyrän muotoisia taikinapaloja, leikka ne puoliksi niin saat "kuita". Voitele munalla (päälle voit ripotella esim. kaurahiutaleita tai siemeniä), uuniin 225 astetta, 10 minuuttia.
Jäähdytä kuut. Tee viilto kuun pyöreälle puolelle (ei niin että halkeaa). Pursota tuorejuusto (tai levitä lusikalla) kuun sisälle.
(Omasta mielestäni tuli ihan hyviä vaikka laitoin sisälle pelkkää ruohosipulituorejuustoa. Näihin ei sisälle mahdukkaan ihan hirveän paljon tavaraa.)






Appelsiinisydämet

1 pkt lehti-, voi- tai tottutaikinalevyjä
voiteluun muna
appelsiinimarmeladia
200g appelsiinituorejuustoa
(tomusokeria)
Raesokeria pinnalle

Ota sydämen muotoisella piparimuotilla sulaneista torttutaikinalevyistä sydämen muotoisia paloja. Levitä pellille ja voitele. Ripottele pinnalle raesokeria. Uuniin 225 asteeseen 10 minuutiksi.
Jäähdytä sydämet. Halkaise jäähtyneet sydämet vaakasuunnassa kahtia.
Vatkaa appelsiinituorejuustoa sähkövatkaimella ja lisää joukkoon tomusokeria niin, että se vähän kiinteytyy. Levitä sydämen pohjapuoliskolle ensin appelsiinimarmeladia ja pursota tuorejuustoa päälle. Sulje kansi.

1 kommentti:

marika kirjoitti...

Nam! Näitä on pakko kokeilla, vaikuttaa tosi nopeilta tehdä!