keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Porkkana-nougatpiirakka (+valkosuklaa)

Tämä piirakka on erittäin helppo tehdä ja maun voitte arvatakin :)
Tulee n.16 annosta, itse teen irtopohjavuokaan, eli kakun kokoinen halkaisijaltaan.

3-4 porkkanaa
3 munaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
0,5 pss Fazer wiener nougatcrush-rouhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
ripaus suolaa
valkosuklaata

kuorrutus:
1 tlk (200g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
0,5 pss nougat crushia / valkosuklaata

-Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi
-Kulhoon munat, raaste, öljy, sokerit ja nougatrouhe sekä halutessasi joukkoon valkosuklaarouhe, sekoita
-Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
-Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa n.20-25 minuuttia
-Levitä JÄÄHTYNEEN pohjan päälle sitruunarahka. Lisää nougatrouhe (sekä valkosuklaa) vasta juuri ennen tarjoilua


Kuvan piirakan täytteeseen olen lisännyt vaaleanpunaista elintarvikeväriä, siksi noin hempeä. Päällä pelkästään valkosuklaarouhetta.
Tämä ohje on joskus otettu joko Me- tai Pirkkalehdestä.

Ei kommentteja: